Visitekaartje

Waar dient de router voor

Router

Om thuis over een stabiel en ruim internet netwerk te beschikken heb je een router nodig. Vaak krijg je van de

internetprovider een modem te leen. Dit modem is er alleen voor bedoelt om het internet signaal op te pikken en door te geven. Je kunt dan ook vaak enkele apparaten op dit modem aansluiten, echter is het aantal mogelijkheden zeer beperkt. Daarnaast is niet iedere modem geschikt om ook een draadloos signaal uit te zenden, dit is nodig om mobiele apparaten aan het netwerk te kunnen verbinden. Het is dus van belang om over een goede router te beschikken die je in staat stelt om door het hele huis een internet verbinding op te kunnen pakken, zowel draadloos als bedraad.  

De router

Wanneer je meerdere apparaten op verschillende manieren aan je thuis netwerk wilt verbinden is het aanschaffen van een goede router van essentieel belang. Hierdoor ben je namelijk in staat om niet alleen andere apparaten aan te sluiten, ook zorg je er voor dat er geen snelheid verloren gaat en bovenal dat de verbinding stabiel is. Hierdoor heb je altijd een goede internet verbinding, zonder dat de verbinding om de haverklap wegvalt. De router kun je dan ook als centraal punt binnen je netwerk zien en is erg belangrijk. Uiteraard is het van belang om over een goed modem te beschikken, aangezien daar het internet signaal binnen komt. Maar verder kun je niet heel veel met een standaard modem. Door middel van het aanschaffen van de juiste router ben je in staat om op een eenvoudige manier het netwerk volledig naar eigen wensen in te stellen en kun je al je apparaten aan het netwerk verbinden.

 

Draadloos

Steeds meer producten die we aanschaffen beschikt over een draadloze internet verbinding. Niet alleen de tablets en telefoons hebben een internet signaal nodig, zelfs de horloges en andere apparatuur vragen steeds vaker om een internet verbinding. Het is dan ook vaak niet mogelijk om al deze apparaten te bedienen wanneer je alleen een modem in bezit hebt. Hier heb je een router voor nodig die al deze apparaten aan kan. Daarnaast kun je ook nog andere opties en instellingen aanpassen om het netwerk volledig naar eigen inzicht op te bouwen.

Vaak wordt gezegd dat het draadloze signaal veel aan snelheid verliest. Dit kan gebeuren en het is altijd beter om te kiezen voor een bedrade lijn wanneer je je dit kunt veroorloven. Echter ligt het ook aan je router in welke mate het draadloze signaal wordt doorgegeven. Wanneer je een goede router hebt, die zowel de standaarden Wireless N en Wireless AC door kan geven kun je toch goede snelheden behalen op een draadloos signaal.

 

Het bereik

Wanneer je gebruik maakt van het draadloze signaal van de router is het van belang om een groot bereik te krijgen. Hierdoor ben je bijvoorbeeld ook op zolder in staat om het wifi signaal op te pakken. Niet iedere router scoort even goed op het bereik. Wanneer je een groot huis hebt is het dan ook aan te raden om goed op het bereik van de router te letten. Dit kun je onder andere doen door een router aan te schaffen die zowel op de 2.4 GHz frequentie kan uitzenden als de nieuwere 5 GHz frequentie. De eerste frequentie wordt namelijk het meest gebruikt en kan daardoor nogal overbelast raken. De nieuwere frequentie wordt nog niet heel vaak gebruikt, maar steeds meer apparaten kunnen dit signaal wel ontvangen. Door gebruik te maken van beide frequenties kun je een groter bereik realiseren waardoor je een stabielere verbinding krijgt. Daarnaast zijn beide frequenties ook in staat elkaar te ondersteunen, mocht de ene even weg vallen.

 

Waar is De Mobiele Helpdesk werkzaam?

Dat leest u hier:

 

 

 

 

 

 

 

Computerlessen Visitekaartje Werkgebied ZOOM IN & OUT